VÅR HISTORIE

Først ble Winrace-båtene verdenskjent på regattabanene. Siden oppnådde de suverene propellene samme anerkjenn­else. Nå fortsetter eventyret med nye Winrace High Performance Propellers.

Olle Terjesen vokste opp i vannkanten ved Nidelva, der faren drev med service og vedlikehold av snekker og andre båter. Nå er det mer enn 40 år siden han begynte å interessere seg for hurtiggående småbåter ­– en interesse som har ført til at han har stått bak flere titalls seiere i nasjonale og internasjonale båtrace. Hvert eneste år.

– Det begynte som en tilfeldighet da Geir Ramleth på begynnelsen av 1970-tallet kom innom og spurte om jeg kunne sette istand en jolle som han og broren ville kjøre regatta med i Tvedestrand og Oslofjorden rundt. Da bestemte jeg meg for å lage den aller første raceren min, forteller Olle.

Det ble suksess fra første stund. Siden bygde han flere hundre av den populære 13-foteren, som har halt i land mange hundre førstepremier over hele verden.

Nesten like lenge som han har laget raske båter, har Olle forstått at propellene er like viktige for prestasjonene som båt og motor. Det var ikke mange eksperimentene som skulle til før hans modifiserte propeller passerte målstreken milevidt foran konkurrentene som ellers hadde samme kjøreredskap.

– I 1992 bestemte jeg meg for å bygge opp et spesialverksted. I dag har vi Europas mest avanserte maskinpark og kan spesialtilpasse, bygge om eller bygge nye propeller til en hver bruk av båter i alle fartsområder, forteller Terjesen stolt og legger til at bedriften også har Europas største lager av propellemner i rustfritt stål.

Blant spesialutstyret kan nevnes retterigger som sørger for rett design på propellen, spesialtilpassede slipemaskiner og digitalt måleapparat som har en nøyaktighet på 1000-dels tomme.

VÅRT VERKSTED

HVEM ER VI

Nina Dorthea Terjesen

Daglig leder

Signe Helleland

Økonomiansvarlig

Wenche Venemyr

Kontormedarbeider

Olle Terjesen

Verksmester

Odd Arnold Terjesen

Utviklingsansvarlig

Freddy Thompson

Verkstedmedarbeider

Svein Harnes

Verkstedmedarbeider

Nelson Lian Ling

Verkstedmedarbeider

Thang Lian Ling

Verkstedmedarbeider