Ny daglig leder

Etter tjue år som daglig leder i Winrace Propellers overlater Signe Helleland (63) roret til datteren, Nina Dorthea Terjesen (29).

Fra venstre: Olle Terjesen, Nina Dorthea Terjesen, Signe Helleland og Odd Arnold Terjesen d.y.

Signe Helleland har vært daglig leder i Winrace Propellers siden 1998. I denne perioden har propellbedriften utviklet seg til å bli et av nordeuropas største. Bedriften har fått mye oppmerksomhet utenlands for sine racepropellene og har i dag kunder fra hele verden. Signe fortsetter i bedriften som økonomiansvarlig.

Nina Dorthea kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør for Sørlandsavisen etter å ha vært journalist i selskapet i flere år. Nina Dorthea er utdannet fra Hawaii Pacific University og har en bachelor i reklame og markedsføring med fordypning innen multimedia og grafisk design.

– Jeg gleder meg til å bidra til å videreutvikle et veldig spennende selskap med store muligheter. Vi har flere spennende prosjekter som vi forventer å komme i gang med på kort sikt, forteller den unge bedriftslederen.

Et av prosjektene det jobbes iherdig med er å opprette et eget presisjonsstøperi i Froland slik at bedriften kan produsere egendesignede propellere under eget tak fremfor å sende prototypene utenlands.

– Det å kunne ha oversikten over hele prosessen er veldig nyttig. Ikke minst er det tidsbesparende, men også kostnadsbesparende. Det gir enormt mange muligheter, ikke bare for egenproduksjon, men for leieproduksjon av det meste, ikke bare propellere, sier arendalitten avslutningsvis.