Betaling og henting av varer

Hvordan betaler jeg?

Privatpersoner kan betale direkte til vår bankkonto, via postoppkrav, kontant i butikk, med debetkort i butikk eller via Vipps. Bedrifter mottar faktura.

Når kan jeg levere / hente ut propellene mine?

Vi har åpent mellom 08:00 og 16:00 mandag til fredag. Dersom du ser at det blir vanskelig å hente i dette tidsrommet kan du ta kontakt og så kan vi formidle alternative hentemetoder utenom åpningstidene våre.

Jeg er bortreist. Kan noen andre hente propellene mine?

Selvfølgelig. Gi beskjed til oss om hvem som skal hente propellene dine på dine vegne. Enten må den som henter propellene gjøre opp på dine vegne, eller så må du betale før propellene hentes.

Frakt og levering

Pakken har kommet på Posten, men har ikke blitt hentet.

Det er ikke alltid vi får hentemelding om pakker på Posten. Noen ganger tar det også litt tid før vi mottar disse. Så dersom propell sendes til vår postboks-adresse er det fint om vår mail-adresse blir lagt inn slik at vi mottar hentemelding per e-post.

MÅ JEG LEGGE MED NOEN BESKRIVELSE I PAKKEN?

Dersom du har hatt e-post korrespodanse med en av våre ansatte er det fint dersom denne legges ved propellene. Om ikke så setter vi alltid pris på en lapp med navn, addresse, telefonnummer og hva du ønsker vi skal gjøre med propellene, da det hender at postlappene foran på pakkene revner eller forsvinner under transport. Det ligger eget skjema man kan fylle ut og legge ved. Skjemaet finner du her.

HVOR SKAL JEG SENDE PAKKEN?

Dersom du sender inn propellere som privat-kunde må pakken sendes som en service-/Norgespakke sendes til: Winrace Propellers AS, Postboks 54, 4855 Froland. Skal propellene sendes inn via bedrift og bedriftspakke sendes dør-til-dør (dersom man har avtale med Posten), om ikke som Norgespakke til: Winrace Propellers AS, Bjørumsvegen 36, 4820 Froland.

HVORDAN BØR JEG PAKKE PROPELLENE?

En vanlig pappeske med litt avispapir, plastposer eller lignende rundt propellen bør være mer enn godt nok.

HVA ER DEN BILLIGSTE MÅTEN Å SENDE PROPELLERE PÅ DERE?

Posten er et godt alternativ. Av og til kan også lokale budtjenester ha gode priser, spesielt dersom man skal sende inn flere propellere.

Beregning & ny propell

JEG OPPNÅR FOR LITE/FOR MYE TURTALL I FORHOLD TIL HVA SOM MOTOREN SKAL HA.

Dersom du oppnår for lite turtall er det naturlig å gå opp i stigning. Oppnår du for mye turtall er det naturlig å gå ned i stigning. Man regner at en tomme i stigning utgjør cirka 150-200 omdreininger. For eksempel: Dersom du får 4100 RPM (omdreininger per minutt)  med en propell med 17 i stigning og motoren skal ha 4500 RPM så er det naturlig å velge en propell med 15 i stigning, da man i teorien skal få cirka 400 omdreininger mer.

DET ER IKKE ALT PÅ BEREGNINGSSKJEMAET SOM JEG VET. GÅR DET GREIT?

Ja, så lenge vi har kontaktinformasjon så tar vi kontakt dersom det er vesentlige fakta som vi trenger å vite for å kunne foreta en beregning.

HVA SLAGS PROPELL SKAL JEG HA?

Det er mange faktorer som spiller inn på hva slags propell som passer din båt. Båt og motor gir et riktig pekepinn, men også girreduksjon, last og så videre. Det aller enkleste er å benytte seg av beregningsskjemaet på nettsiden her og sende det til oss per mail, så beregner vi hva slags propell du skal ha. Ved en beregning er det viktig å huske at desto mer nøyaktig oppgitte data, jo mer korrekt vil beregningen bli, og at en beregning er et resultat av de data som blir gitt.

Reparasjon

HVA SLAGS PROPELL HAR JEG?

Normalt sett står det opplyst på propellen om både hvilken stigning og diameter den har. Noen ganger står også varenummeret eller produsentens navn. Eksempelvis: En propell merket med 13 x 19 har 13 i diameter og 19 i stigning. Numrene står ofte på siden av propellen, men også under et av bladene eller på toppen av propellnavet. Propeller lages hovedsaklig i tre forskjellige materialer: bronse, stål eller aluminium. Hva slags materiale propellen har kan sees på fargen. Propeller i aluminium er ofte hvite, grå eller svarte, og er lettvektere. Stålpropeller er sølvfarget, mens bronsepropeller er bronse- og gullfarget.

HVA KOSTER DET Å REPARERE PROPELLEN MIN?

Det er vanskelig å forutsi hva en reperasjon vil koste, da alt går på timepris. Noen ganger kan det være skader man ikke kan se ved det blotte øye og som ikke kan påvises før propellen blir «spent opp». Det er flere faktorer som virker inn på prisen, eksempelvis skadeomfang, hvilket material propellen er laget i og hva som er galt med propellen (om den må rettes, sveises, bytte nav, balanseres osv.).

HVA ER EN WINRACE OPTIMAX?

Det er en behandling vi tilbyr på Volvo Penta G-sett hvor vi endrer designet for å gjøre propellene mer effektive. I følge Båtmagasinet sin test av dette oppnådde de høyere marsjfart, toppfart og lavere forbruk. Les artikkelen her.

Racing propell

HVILKEN STIGNING OG DIAMETER BØR JEG VELGE?

Det kommer an på hva man er ute etter og bruksområde. Det er mangfoldige faktorer som spiller inn som akkselerasjon, toppfart, banelengde, båttype, motortype osv. Hvis du er i tvil, ta gjerne kontakt med oss via skjemaet racing ordre så kan vi hjelpe deg å finne en racingpropell som passer deg og ditt behov.